Antropologia | Aretxabaletako mozkorra
Marta Barba antropologoaren kolaborazioa.
“Aretxabaletako mozkorra” Gipuzkoako Aretxabaleta herrian mantendu den tomate arroxa mota bat da. Azken urteetan bertako nekazariek egindako lanari esker gaur egun Aretxabaletaz gain inguruko herrietan (Aramaio, Eskoriatza…) eta Gipuzkoako beste hainbat herritan ere (Zarautz, Itziar…) ekoizten da.
Marta Barba Gassó ikerlariak tesia egina du tomate honen inguruan eta mota guztietako xehetasunak eman dizkigu historia eder bat harilkatuz.
Hemen entzungai.
Hala Bedi babestu nahi duzu?
Hala Bedin proiektu komunikatibo libre, komunitario eta eraldatzailea eraikitzen ari gara. Egunero, ehundaka gara proiektuan parte hartzen dugun pertsonak, eragiten digun errealitatea behatuz eta hura eraldatzen saiatuz, herri mugimenduekin batera.
Gure edukiak libreak dira, inork ez digulako agintzen zer argitaratu dezakegun eta zer ez. Eta eduki hauek dohainik eta modu libre batean zabaltzen ditugu, hedapena, elkarbanatzea eta eraldaketa helburu.
Halabelarririk gabe, Hala Bedi ekonomikoki sostengatzen duten bazkiderik gabe, hau ez litzateke posible izango. Egin zaitez halabelarri eta babestu Hala Bedi!